ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Ιαπωνία για πολιτικές διαβουλεύσεις ο ΓΔ ΥΠΕΞ
Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, μεταβαίνει σήμερα στο Τόκιο, πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, για πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Πρέσβη Kimitake Nakamura.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων αναμένεται να γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ιαπωνίας και η εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και του τουρισμού, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις και για τις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας. Ο κ. Κορνηλίου θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου.
Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν επίσης σε περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ιαπωνία αλλά και τον βαθμό που οι δύο χώρες επηρεάζονται από την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και τις επιπλοκές που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στην ενεργειακή τροφοδότηση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).