ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Συνήλθε στη Λεμεσό το ΔΣ της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών

08/10/2022

Την Δευτέρα η επίσημη έναρξη του διεθνούς συνεδρίου «Ναυτιλιακή Κύπρος 2022»

 

 Ένωση Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners’ Associations – ECSA), που εκπροσωπεί εθνικούς συνδέσμους πλοιοκτητών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποίησε στη Λεμεσό τη σύνοδο του Διοικητικού της Συμβουλίου, δύο μέρες πριν από την επίσημη έναρξη του διεθνούς συνεδρίου “Ναυτιλιακή Κύπρος 2022”.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ΚΝΕ) η συνάντηση του ΔΣ της ένωσης των Ευρωπαίων Πλοιοκτητών, πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου, ενώ θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, αφού πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο υπό την προεδρία του Φίλιππου Φιλή, τέως προέδρου του ΚΝΕ.

Εκπροσωπώντας την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θέμης Παπαδόπουλος και Γενικός Διευθυντής Θωμάς Καζάκος, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Θαλάσσιων Κρατικών Ενισχύσεων της ECSA και ο Νικόλαος Χατζηιωάννου εκ μέρους της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα όπως οι συνεχείς προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας για την ολοκληρωτική μείωση της εκπομπής αερίων από πλοία μέσω μιας στοχευμένης ολοκληρωμένης στρατηγικής για την κλιματική αλλαγή.

Επιπρόσθετα, καθορίστηκε γενική στρατηγική για τον Οργανισμό με στόχο την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και εκπροσώπησης των Ευρωπαίων πλοιοκτητών σε φορείς χάραξης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα θέματα που αφορούν τη Ναυτιλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ