ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανοιχτή η Αθήνα αν ο Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση στην Πράγα, είπε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Την βούληση της Αθήνας να ανταποκριθεί θετικά εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην Πράγα, εξέφρασε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Ερντογάν με τον κ. Μητσοτάκη, στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα διεξαχθεί στην Πράγα, στις 6 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι η Αθήνα είναι ανοικτή.
«Εάν ο Τούρκος Πρόεδρος –ο οποίος είναι αυτός που έχει δυναμιτίσει το κλίμα με τις δηλώσεις του– επιδιώξει κάποια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.
Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο προς αυτή την κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει κάνει γνωστές τις κόκκινες γραμμές της. «Είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές, είναι γνωστή η αποδόμηση σε αυτή την εξωφρενική, προκλητική, απαράδεκτη ρητορική της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα», ανέφερε.
Παράλληλα, ερωτηθείς ποια είναι τα ζητήματα που προτίθεται να θέσει ο κ. Μητσοτάκης στην Πράγμα αναφορικά με την ρητορική της Τουρκίας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημερώνει πάντα με υπευθυνότητα τους εταίρους και τους συμμάχους της χώρας για τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας, «η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά», όπως είπε.
«Απέναντι σε αυτά τα εξωφρενικά χαρακτηριστικά, η χώρα παραμένει ψύχραιμη και συμπεριφέρεται με την αυτοπεποίθηση μιας χώρας που έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, που έχει τους συμμάχους της στο πλευρό της και που έχει επαρκέστατη αποτρεπτική ισχύ για να ανταποκριθεί στην οποιαδήποτε πρόκληση», κατέληξε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στο τραπέζι του Υπουργικού οι επόμενες κινήσεις – Ανοικτό το σενάριο για ποινικούς ανακριτές
Για το ενδεχόμενο διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως το θέμα «θα το δούμε μετά τη συζήτηση στο Υπουργικό».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» τα επίμαχα νομοσχέδια για την ΑΤΑ στα κατεχόμενα: Νίκη των συνδικάτων και πολιτική αναδίπλωση
Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως προσωρινή υποχώρηση μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, η τ/κ «κυβέρνηση» απέσυρε τα 11 αμφιλεγόμενα νομοσχέδια για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), στέλνοντάς τα πίσω στις επιτροπές για διάλογο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φρίκη στην Ονδούρα: Απήγαγαν και αποκεφάλισαν 17χρονη influencer
Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης El Heraldo , το σώμα της Argueta ανακαλύφθηκε την Παρασκευή σε μια φυτεία αφρικανικών φοινίκων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ορόσημο ο Ιούλιος για το Κυπριακό: Προανήγγειλε νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ ο Τουφάν Έρχιουρμαν
Τον Ιούλιο αναμένεται η νέα πρωτοβουλία του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες 2026: Κλείδωσε ο "χάρτης" των εξεταστικών κέντρων – Πού θα δώσουν τη μάχη οι υποψήφιοι
Η Υπηρεσία Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε σήμερα τα εξεταστικά κέντρα, ανά επαρχία, που θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικό «τάκλιν» Κόμπου στην Άγκυρα: Οι εικόνες που διαψεύδουν τα αφηγήματα Φιντάν
Με ένα βίντεο γεμάτο νόημα και «άρωμα» Μέσης Ανατολής, η Λευκωσία στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, αποδομώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν στρατιωτικών συμμαχιών κατά του μουσουλμανικού κόσμου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΤΕπ: Κρίσιμη αξιολόγηση για τη διασύνδεση Ελλάδας–Κύπρου
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εξετάσει την οικονομική βιωσιμότητα, τους τεχνικούς κινδύνους, το ρυθμιστικό πλαίσιο και τη γεωπολιτική διάσταση για να αποφασίσει εάν θα χρηματοδοτήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου (GSI)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θλίψη στον Αρακαπά: «Έφυγε» για τη "γειτονιά" των Αγγέλων ο πατήρ Αντρέας Κωνσταντίνου
Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 20 Απριλίου, ο πάτερ Αντρέας Κωνσταντίνου από τον Αρακαπά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
Συναγερμός στην Ιαπωνία: Ισχυρότατη σεισμική δόνηση συγκλόνισε τη χώρα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: 14χρονη έφερε στον κόσμο παιδί μετά από βιασμό – Χειροπέδες σε 19χρονο
Μια υπόθεση που προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, με θύμα ένα 14χρονο κορίτσι που οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να γεννήσει, ύστερα από τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια 19χρονου.