ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι ΗΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν την Ευρώπη μετά τη διαρροή φυσικού αερίου από τον Nord Stream
Οι δηλώσεις του Λευκού Οίκου μετά την δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 για παροχή βοήθειας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι «έτοιμες» να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους συμμάχους τους μετά τις διαρροές φυσικού αερίου που έκαναν την εμφάνιση τους στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 οι οποίοι μεταφέρουν ρωσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη, δήλωσε την Τρίτη ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
"Δεν πρόκειται να κάνω εικασίες για τα αίτια (της διαρροής) και ξέρω ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας διερευνούν το θέμα. Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειές τους", τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
«Αυτό απλώς αναδεικνύει τη σημασία των προσπαθειών μας να συνεργαστούμε για να αποκτήσουμε εναλλακτικές προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου και επιτάχυνση της πραγματικής ενεργειακής απεξάρτησης μεταβαίνοντας σε μια οικονομία καθαρής ενέργειας», υπογράμμισε.
Στο μεταξύ, η Γερμανία σχεδιάζει να θέσει ως απόθεμα ασφαλείας την πυρηνική ενέργεια που παράγουν δύο από τους τελευταίους πυρηνικούς σταθμούς της, Isar 2 και Neckarwestheim μέχρι τις 15 Απριλίου του 2023 και θα αποφασίσει φέτος κατά πόσον θα παρατείνει την διάρκεια ζωή τους, ανάλογα και με την κατάσταση της πυρηνικής ενέργειας που υπάρχει στη Γαλλία, ανακοίνωσε το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας.
«Σήμερα, πρέπει να πω ότι τα δεδομένα από τη Γαλλία υποδηλώνουν ότι στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το απόθεμα», δήλωσε την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλλας: Καλεί σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία - «Η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή»
Η κατάπαυση του πυρός μεταξύ των μεταβατικών συριακών αρχών και των ΣΔΔ είναι ένα καθοριστικό βήμα προκειμένου η χώρα να μην βυθιστεί εκ νέου στην αναταραχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα της σιδηροδρομικής τραγωδίας - Στους 40 οι νεκροί
Στους 40 ανέρχονται οι νεκροί από τη σύγκρουση δύο τρένων στη νότια Ισπανία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ζελένσκι: «Είμαστε σε επαγρύπνιση - Η Ρωσία ετοιμάζεται για μαζική επίθεση»
«Κάθε περιοχή πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί γρήγορα και να υποστηρίξει τον λαό μας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Κανένα σχόλιο» για στρατιωτική επέμβαση
Ερωτώμενος αν θα προχωρήσει με τα σχέδια να επιβάλει δασμούς στις ευρωπαϊκές χώρες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για τη Γροιλανδία, απάντησε: «Ναι, 100%».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βασικός στόχος η σύγκληση της άτυπης διευρυμένης για Κυπριακό
Προσερχόμενος σε εκδήλωση στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει ότι φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο σύγκλησης μιας πενταμερούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό Δανίας ο Χριστοδουλίδης - Αποφάσεις για Γροιλανδία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία των κρατών “είναι αδιαπραγμάτευτη και ισχύει και στην παρούσα φάση”.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοινώσεις τον Μάρτιο για μέτρα στις Κεντρικές Φυλακές, είπε ο Φυτιρής στη Βουλή
Σε ανακοίνωση λήψης μέτρων για αντιμετώπιση προβλημάτων στις Κεντρικές Φυλακές θα προχωρήσει μέχρι τέλος Μαρτίου ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Κώστας Φυτιρής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ για Λιμάνι-μαρίνα: «Η Λάρνακα αναμένει χωρίς ανταπόκριση»
Έντονο προβληματισμό για την απουσία ξεκάθαρης κυβερνητικής στρατηγικής σε σχέση με το έργο της Μαρίνας και του Λιμανιού Λάρνακας εκφράζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ασκώντας κριτική στη διαχείριση ενός έργου που, όπως σημειώνει, παραμένει στάσιμο παρά τη σημασία του για την αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: 39 νεκροί, 150 τραυματίες, οι 25 σοβαρά, έως τώρα από τον εκτροχιασμό τρένων υψηλής ταχύτητας
«Εξαιρετικά παράξενο» χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταφορών Óσκαρ Πουέντε της Ισπανίας το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ανδαλουσία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 39 ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραλίμνι: Διέρρηξαν οικία και απέσπασαν €100.000
Διέρρηξαν οικία στο Παραλίμνι παίρνοντας μαζί τους €100.000.