ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διερευνητική αποστολή Ντι Κάρλο στην Κύπρο εντός φθινοπώρου
Οδηγίες στην αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις και Υποθέσεις Ειρήνης του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο έχει δώσει ο ΓΓ το ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες όπως επισκεφθεί την Κύπρο εντός του φθινοπώρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά από την συνάντηση που είχε μαζί του, στην έδρα του Οργανισμού.
Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης ο κ. Γκουτέρες «ήταν ξεκάθαρος πως παρά τις ενστάσεις που παρατηρούνται από πλευράς Τουρκίας, εντούτοις θέλοντας να διατηρήσει ζωντανή την προοπτική ενός διαλόγου, έδωσε οδηγίες η κ. Ρόζμαρι Ντι Κάρλο επισκεφθεί εντός του φθινοπώρου την Κύπρο για μια διερευνητική αποστολή».
Όμως, πρόσθεσε, «ήταν σαφής πως η Τουρκία είναι κάθετα αντίθετη για οποιαδήποτε πρωτοβουλία».
Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το κλίμα που αφουγκράστηκε ο Πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση μετά και την πρόσφατη ομιλία του Τούρκου Προέδρου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι μέσα από την ομιλία του κ. Ερντογάν διαφάνηκε πόσο σημασία έχει ο ρόλος της προπαγάνδας και της χρήση παραπλανητικών δηλώσεων».
Δυστυχώς, σημείωσε, «τα όσα αναφέρονται για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου δεν αποτελούν παρά την ερμηνεία που ο ίδιος ο κ. Ερντογάν δίνει στο Διεθνές Δίκαιο. Και έχω κάνει συγκεκριμένες αναφορές γιατί δεν είναι η μόνη παραβίαση. Είναι οι απειλές κατά της Ελλάδας».
Αλλά, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι και ειρωνικό να ομιλείς για φιλικό τρόπο εξεύρεσης λύσεων σε προβλήματα όταν την ίδια ώρα ο κ. Ερντογάν απειλεί ότι μία νύχτα ενδεχόμενα θα μας δείτε ή θα έρθουμε, απειλώντας κατάληψη ελληνικών νησιών, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο».
Για να μην κάνω, είπε, «αναφορά στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και έχω κάνει εκτεταμένη αναφορά, σε ότι αφορά το Κυπριακό, για να μην πω την εισβολή στη Συρία, πάντοτε χάρη της καλής γειτονίας, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Ιράκ».
«Ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί άριστες σχέσεις με όλες τις χώρες, η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει απλά για να υπάρξει εικόνα της απομόνωσης σε σχέση με τα γειτονικά κράτη», σημείωσε.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους
Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών
Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών
Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών
Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»
Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό
Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο
Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.