ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπογράφηκε σύμβαση επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ
Σκοπός ο καθορισμός της μεθοδολογίας χρέωσης και τιμολόγησης των υπερβάσεων ποιότητας των βιομηχανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στο δημόσιο αποχετευτικό σύστημα του ΣΑΛΑ
Υπογράφηκε την Τρίτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΑΛΑ, Σύμβαση Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Χημικής Μηχανικής του ΤΕΠΑΚ και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ).
Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ τη Σύμβαση υπέγραψε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας, Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, ενώ εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Τσουλόφτας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εν λόγω Σύμβαση υπογράφηκε στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας ΣΑΛΑ-ΤΕΠΑΚ, το οποίο είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2022 προς θεμελίωση της συνεργασίας των δύο οργανισμών σε ποικίλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
Σκοπός της Σύμβασης, σημειώνεται, είναι ο καθορισμός της μεθοδολογίας χρέωσης και τιμολόγησης των υπερβάσεων ποιότητας των βιομηχανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στο δημόσιο αποχετευτικό σύστημα του ΣΑΛΑ, ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική εφαρμογή της ευρωπαϊκής αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η παροχή ευκαιρίας έρευνας και ανάπτυξης του Τμήματος Χημικής Μηχανικής του ΤΕΠΑΚ.
Μετά την υπογραφή της Σύμβασης, οι δύο Οργανισμοί εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή διεκπεραίωση των συμφωνηθέντων και τη βεβαιότητά τους πως το αποτέλεσμα της Σύμβασης θα αποβεί επωφελές για τους στόχους των δύο δημόσιων οργανισμών.
ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ έχουν ήδη τροχοδρομήσει, στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας τους, και άλλες επί μέρους συμβάσεις, με στόχο την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης του ΤΕΠΑΚ για επίλυση υπαρκτών προβλημάτων.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί οι δύο πιλότοι του F-4 Phantom μετά την συντριβή του αεροσκάφους
Οι δύο χειριστές του μαχητικού αεροσκάφους της 117 Πτέρυγας Μάχης δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωση, κόπηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες μπροστά σε εκατοντάδες θεατές.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συντριβή μαχητικού F-4 Phantom στο Athens Flying Week – Αγνοείται η τύχη των δύο χειριστών
Ένα διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη μπροστά σε εκατοντάδες θεατές στο αεροπορικό σόου της Τανάγρας, χωρίς να έχει εντοπιστεί ένδειξη ενεργοποίησης των καθισμάτων εκτόξευσης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας ακύρωσε το πρόγραμμά του στη ΔΕΘ και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Οξυγόνο» για την Αγία Φύλα - Προανήγγειλε έργο για την κίνηση στη Λεμεσό η υπ. Μεταφορών
Η Υπουργός Μεταφορών Εύη Τσολάκη επισκέφθηκε την περιοχή της Αγίας Φύλας στη Λεμεσό, ανακοινώνοντας την έναρξη ενός έργου που θεωρείται μικρό σε μέγεθος αλλά κρίσιμο για την αποσυμφόρηση του παρακαμπτηρίου, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έθεσε στο τραπέζι το μεγαλύτερο ζητούμενο, τον βόρειο παρακαμπτήριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Στους 12 οι νεκροί μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη σορών
Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε την ανάσυρση δύο ακόμη σορών, ενώ οι έρευνες για τους 16 αγνοούμενους συνεχίζονται αδιάλειπτα με την υποστήριξη της Τουρκίας, καθώς οι συγγενείς παραμένουν στην πύλη του λιμανιού της Κερύνειας αναμένοντας νέα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ κατά Καρούσου: «Τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν εμφανίστηκαν σήμερα»
Το κόμμα απαντά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΟΑ Αμμοχώστου προς τον Υπουργό Υγείας, υπενθυμίζοντάς του τη θητεία του στο Υπουργικό Συμβούλιο και κατηγορώντας τον ΔΗΣΥ για «προκλητική» στάση σε προηγούμενη διαμαρτυρία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόστα: «Η επανένωση της Κύπρου βασικό ζήτημα σε μια ενωμένη Ευρώπη»
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη στήριξη της ΕΕ στο Κυπριακό, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για το κρίσιμο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2028-2034.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θα σε βρίσκουμε σε κάθε χρώμα»: Συγκίνηση στην κηδεία του Ντίμη Μαυρόπουλου στη Λεμεσό
Με χρώματα αντί για πένθιμο μαύρο, τέσσερις κόρες, φίλοι, συνεργάτες και εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον επιχειρηματία και θρύλο του κυπριακού ράλι, Ντίμη Μαυρόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο στη θαλασσοταραχή του Κάβο Γκρέκο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
761 λεωφορεία «πέρασαν» τους ελέγχους, 40 «κόπηκαν» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών ενημερώθηκε την Πέμπτη ότι ο στόλος σχολικών λεωφορείων είναι έτοιμος να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς περίπου 25.000 μαθητών, ενώ ξεχωριστό ζήτημα προβληματισμού παρέμεινε η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων μαθητών εντός των οχημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ναυάγιο Κερύνειας: Άδεια «μαϊμού» για τον καπετάνιο, άκυρο πιστοποιητικό για το πλοίο
Ο πλοίαρχος του βυθισμένου φέρι φέρεται να απέκτησε άδεια πλοιάρχου από την Ονδούρα έναντι 3.500 δολαρίων μέσω επαφών στην Ελλάδα, ενώ το πιστοποιητικό ασφαλείας του σκάφους από τον τουρκικό νηογνώμονα Turk Loydu εμφανίζεται στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων ως «άκυρο».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Στις 9 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των δύο ηγετών, «αμείωτη» η αποφασιστικότητα ενόψει Δεκεμβρίου
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το πρόγραμμα των επαφών στο Κυπριακό τις επόμενες ημέρες, επανέλαβε τη «βαθιά θλίψη» για το ναυάγιο στην κατεχόμενη Κερύνεια και ξεκαθάρισε ότι τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού δεν αφορούν τον διάλογο των δύο ηγετών.