ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αύξηση 40% στις αφίξεις τουριστών και 59% στα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Αύγουστο
Αύξηση στον τουρισμό βάση των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας
Αύξηση σε ποσοστό 40,2% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών τον Αύγουστο του 2022, ανερχόμενες σε 451.133 σε σύγκριση με 321.858 τον Αύγουστο 2021.
Αντίστοιχα, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Αύγουστο του 2022 ανήλθαν στις 153.563 σε σύγκριση με 96.558 τον Αύγουστο 2021, σημειώνοντας αύξηση 59,0%, με τις κυριότερες χώρες από τις οποίες επέστρεψαν οι κάτοικοι Κύπρου τον Αύγουστο 2022 να είναι η Ελλάδα με 43,2%, το Ηνωμένο Βασίλειο με 7,2% και η Ιταλία με 6,0%.
Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2022 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 2.127.172 σε σύγκριση με 960.150 την αντίστοιχη περίοδο του 2021, με 424.850 την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020, καθώς και με 2.735.839 αφίξεις κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2019.
Σε ό,τι αφορά τις χώρες προέλευσης, οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν η κυριότερη πηγή τουρισμού για τον φετινό Αύγουστο, αφού αποτέλεσαν το 41,2% (186.002) των συνολικών αφίξεων, οι αφίξεις από το Ισραήλ το 9,6% (43.326), οι αφίξεις από την Πολωνία το 5,2% (23.557), οι αφίξεις από τη Γερμανία το 4,7% (21.306), οι αφίξεις από τη Σουηδία το 4,2% (18.759), οι αφίξεις από την Ελλάδα το 3,1% (13.991) και οι αφίξεις από τη Γαλλία το 3,0% (13.365).
Τέλος, αναφορικά με τον σκοπό ταξιδιού, για ποσοστό 85,5% των ταξιδιωτών ήταν οι διακοπές, για 12,4% η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και για ποσοστό 2,1% επαγγελματικός. Αντίστοιχα, για τον Αύγουστο 2021, ποσοστό 87,7% επισκέφθηκε την Κύπρο για διακοπές, 9,9% για επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και 2,3% για επαγγελματικούς λόγους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο
Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού
Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση
Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων
Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο
Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»
Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής
Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.