ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Πράσινη πόλη της Κύπρου η Λεμεσός

19/09/2022

Τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» για το 2021, εξασφάλισε και φέτος ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ).

 

Σημειώνεται ότι στα περσινά βραβεία ο Δήμος Λεμεσού είχε συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία από τα υποψήφια έργα όλων των Κατηγοριών και παράλαβε την τιμητική διάκριση "Χρυσό Αγρινό 2020".



Η Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, σε επιστολή της ημερομηνίας 14 Σεπτεμβρίου 2022, προς το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, αναφέρει πως απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο στο Δήμο Λεμεσού, για τα έργα «Δωρεάν Park and Ride» στην κατηγορία «Αειφόρος Διακίνηση και Μεταφορές» και (β)
«Ανάπλαση 4 Πλατειών στην Λεμεσό» στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον» αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού «Από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 η υπηρεσία Park and Ride για δωρεάν μετακίνηση στην πόλη εγκαινίασε το όραμα και την προσπάθεια του Δήμου για βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη. Είναι μια υπηρεσία που παρέχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και φιλοδοξούμε η Λεμεσός να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για άλλες πόλεις. Το Park and
Ride αποτελεί πλέον υπηρεσία για δωρεάν μετακίνηση μέσα στην πόλη, σε όσους οδηγούς παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο χώρο στάθμευσης στην οδό Επαμεινώνδα. Η υπηρεσία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο άλμα για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Λεμεσό και η χρήση της γίνεται από πολίτες, εργαζόμενους, συνταξιούχους και φοιτητές καθημερινά».

Ανέφερε επίσης ότι «Η ανάπλαση των 4 πλατειών σε συνοικίες της Λεμεσού συνέδραμε στη βελτίωση της εικόνα της περιοχής, στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια της βελτίωσης της ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αποτελούν χώροι κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα σε άτομα της τρίτης ηλικίας, σε ΑμεΑ και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής να γυμνάζονται συστηματικά και δωρεάν, σε ένα γειτονικό, εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον».

Με τη βράβευση αυτή, ο Δήμος Λεμεσού εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του ΚΥΚΠΕΕ. Η απονομή της Πράσινης Σημαίας θα πραγματοποιηθεί σε Ειδική Επίσημη Τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο. Η επίδοση της Πράσινης Σημαίας θα γίνει από τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο

21/07/2026

Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού

21/07/2026

Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

21/07/2026

Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση

20/07/2026

Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

20/07/2026

Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων

20/07/2026

Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»

20/07/2026

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο

20/07/2026

Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»

20/07/2026

Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής

20/07/2026

Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ