ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φαντασμαγορική τελετή έναρξης της 61ης Γιορτής του Κρασιού
Φαντασμαγορική τελετή έναρξης της 61 ης Γιορτής του Κρασιού, με ντόπιους και επισκέπτες να κατακλύζουν τον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, αποδεικνύοντας ότι δικαιολογημένα αποτελεί τη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου.
Η Γιορτή του Κρασιού επανήλθε δυναμικά, αναβαθμισμένη και ανανεωμένη και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου υπόσχεται ένα πρόγραμμα που θα αφήσει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά άφθονο κρασί!
Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από το 15 ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τα εντυπωσιακά χορευτικά συγκροτήματα και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού. Η Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού μας μετέφερε στη ρομαντική εποχή του παλιού και νοσταλγικού ρεπερτορίου. Ένα πιάνο και μια φωνή του τενόρου Άντη Αροδίτη συμπλήρωναν το τραγουδιστικό κομμάτι, ενώ το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν με τη θεατρική τους παρέμβαση οι ηθοποιοί, Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου.
Για τι επόμενες μέρες, στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού σας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με δημοφιλείς παραστάσεις, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα, στο κηποθέατρο και μπροστά από το βρακά, εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας, διαλέξεις για την οινοπαραγωγή και λειτουργία παιδότοπου με ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές
εκδηλώσεις.
Χθες Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Κώστας Μακεδόνας παρουσίασε στο μουσικόφιλο κοινό μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια».

Από το πρόγραμμα της φετινής γιορτής του κρασιού , ξεχωρίζουν επίσης οι συναυλίες με τους σπουδαίους Ελλαδίτες καλλιτέχνες
Παντελή Θαλασσινό την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και Γλυκερία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή λήξης στις 25 του μήνα θα είναι παρόντες η μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.
Όλη η Λεμεσός πόλη και επαρχία μια απέραντη Γιορτή του Κρασιού!
Παράλληλα, συνεχίζονται και φέτος οι περιφερειακές γιορτές του κρασιού στα χωριά της επαρχίας μας, εκεί όπου υπάρχει η αμπελοκαλλιέργεια, ενώ φέτος η γιορτή μεταφέρθηκε για δύο μέρες και σε Ζακάκι και Τσιφλικούδια.
Τα εισιτήρια ορίστηκαν φέτος ως εξής: Ενήλικες άνω των 18 ετών: €5.00, παιδικό/ εφηβικό από 6 - 18 ετών: €3.00. Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΚΕΟ2, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, και ασφαλώς δωρεάν χύμα κρασί, προσφορά του Δήμου Λεμεσού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στους πολύτεκνους ότι θα παρέχεται δωρεάν είσοδος για μία ημέρα της δικής τους επιλογής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η «Οδύσσεια» στην Κύπρο: Σαρκοφάγος με σκηνή από τον Κύκλωπα Πολύφημο
Σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα από τα Κούκλια της Κύπρου πιστοποιεί τη διαχρονική απήχηση των ομηρικών επών στο νησί ήδη από τις αρχές του 5ου αιώνα π.Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Το πόρισμα δεν εντοπίζει ποινικά επιλήψιμη συμπεριφορά – Η Black Cube επιμένει στην αυθεντικότητα του υλικού
Ουδέν μεμπτό εντόπισε ο ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, Ανδρέας Πασχαλίδης, ο οποίος, διορίστηκε για να διερευνήσει το VideoGate.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες Εξετάσεις 2026: Εντός της εβδομάδας η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Αναμένεται αυτή την εβδομάδα να τελειώσει η αγωνία των υποψήφιων των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τον κατάλογο διοριστέων – Ζητούν γραπτές προτάσεις πριν από κάθε απόφαση
Δυσαρεστημένοι αποχώρησαν οι εκπαιδευτικοί από τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Ερντογάν ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο
Με αναφορές σε «γιορτή Ειρήνης και Ελευθερίας» και τη δέσμευση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει τους Τουρκοκύπριους, ήταν η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανήμερα της 52ης επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διέλευση ελληνικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο - Ενεργοποίηση του Ενιαίου δόγματος κατά των τουρκικών προκλήσεων
Πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, η επέτειος της 20ής Ιουλίου εξακολουθεί να αποτελεί ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης για τον ελληνισμό. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η παρουσία ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον κυπριακό ουρανό και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύουν τη σημασία του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
VideoGate: Στη δημοσιότητα το πόρισμα – Δεν προκύπτει ευθύνη από τους εμπλεκόμενους Κύπριους «πρωταγωνιστές»
Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του ανεξάρτητου Ποινικού Ανακριτή για την υπόθεση VideoGate, η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο στην πλατφόρμα Χ στις αρχές του 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Η μνήμη παραμένει ζωντανή»: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη μαύρη επέτειο των 52 ετών από την εισβολή στην Κύπρο
Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 ετών από την τουρκική εισβολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την προσήλωση της Ελλάδας σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
52 χρόνια από την τουρκική εισβολή - Χριστοδουλίδης: «Η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει παράνομα το 37% της πατρίδας μας»
Το δικό του μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος «κείται πλησίον»: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 52η επέτειο της τουρκικής εισβολής
Με αφορμή τα 52 χρόνια από την εισβολή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επαναλαμβάνει τη στήριξη της Αθήνας και το δόγμα της έμπρακτης εθνικής ετοιμότητας.