ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φαντασμαγορική τελετή έναρξης της 61ης Γιορτής του Κρασιού
Φαντασμαγορική τελετή έναρξης της 61 ης Γιορτής του Κρασιού, με ντόπιους και επισκέπτες να κατακλύζουν τον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, αποδεικνύοντας ότι δικαιολογημένα αποτελεί τη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου.
Η Γιορτή του Κρασιού επανήλθε δυναμικά, αναβαθμισμένη και ανανεωμένη και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου υπόσχεται ένα πρόγραμμα που θα αφήσει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά άφθονο κρασί!
Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από το 15 ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τα εντυπωσιακά χορευτικά συγκροτήματα και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού. Η Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού μας μετέφερε στη ρομαντική εποχή του παλιού και νοσταλγικού ρεπερτορίου. Ένα πιάνο και μια φωνή του τενόρου Άντη Αροδίτη συμπλήρωναν το τραγουδιστικό κομμάτι, ενώ το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν με τη θεατρική τους παρέμβαση οι ηθοποιοί, Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου.
Για τι επόμενες μέρες, στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού σας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με δημοφιλείς παραστάσεις, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα, στο κηποθέατρο και μπροστά από το βρακά, εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας, διαλέξεις για την οινοπαραγωγή και λειτουργία παιδότοπου με ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές
εκδηλώσεις.
Χθες Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Κώστας Μακεδόνας παρουσίασε στο μουσικόφιλο κοινό μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια».

Από το πρόγραμμα της φετινής γιορτής του κρασιού , ξεχωρίζουν επίσης οι συναυλίες με τους σπουδαίους Ελλαδίτες καλλιτέχνες
Παντελή Θαλασσινό την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και Γλυκερία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή λήξης στις 25 του μήνα θα είναι παρόντες η μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.
Όλη η Λεμεσός πόλη και επαρχία μια απέραντη Γιορτή του Κρασιού!
Παράλληλα, συνεχίζονται και φέτος οι περιφερειακές γιορτές του κρασιού στα χωριά της επαρχίας μας, εκεί όπου υπάρχει η αμπελοκαλλιέργεια, ενώ φέτος η γιορτή μεταφέρθηκε για δύο μέρες και σε Ζακάκι και Τσιφλικούδια.
Τα εισιτήρια ορίστηκαν φέτος ως εξής: Ενήλικες άνω των 18 ετών: €5.00, παιδικό/ εφηβικό από 6 - 18 ετών: €3.00. Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΚΕΟ2, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, και ασφαλώς δωρεάν χύμα κρασί, προσφορά του Δήμου Λεμεσού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στους πολύτεκνους ότι θα παρέχεται δωρεάν είσοδος για μία ημέρα της δικής τους επιλογής.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Σε εφιάλτη κατέληξε γαμήλια δεξίωση - Στο νοσοκομείο 70 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης
Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου
Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης
Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών
Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI
Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Al Jazeera η αγορά ακινήτων της Κύπρου: Οι ξένες επενδύσεις και η πίεση στις τιμές
«Πολλοί Κύπριοι ανησυχούν για τις τιμές των ακινήτων στη χώρα τους».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»
Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.