ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εγκληματική ενέργεια διαπιστώνουν οι ανακριτές για το θάνατο του Θανάση Νικολάου
Οι έρευνες κατέδειξαν εγκληματική ενέργεια δια στραγγαλισμού, εισηγήσεις για ποινικές διώξεις 5 προσώπων, ο τελικός λόγος για ποινικές διώξεις στον Γενικό Εισαγγελέα.
Στη Νομική Υπηρεσία σήμερα παραδίδεται ο φάκελος της υπόθεσης θανάτου του Θανάση Νικολάου ο οποίος είχε εντοπίστηκε νεκρός κάτω από γέφυρα στην περιοχή της Άλασσας στην επαρχία Λεμεσού όταν εκτελούσε την στρατιωτική του θητεία.

Η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού φώναζε 17 χρόνια για εγκληματική ενέργεια στην υπόθεση του θανάτου του τότε εθνοφρουρού.

Όλες οι εξειδικευμένες εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα οστά του άτυχου εθνοφρουρού τα οποία στάλθηκαν και στο εξωτερικό μετά την εκταφή του το 2021 οι οποίες έδειξαν δολοφονία.
Οι τέσσερις αστυνομικούς που διερεύνησαν τότε την υπόθεση δεν εντόπισαν οτιδήποτε που να παρέπεμπε σε εγκληματική ενέργεια.
Όπως διαπιστώνουν οι ποινικοί ανακριτές τα μέλη της αστυνομίας επέδειξαν μία πρωτοφανή αμέλεια, ώστε να διερευνήσουν και να εντοπίσουν στοιχεία που θα καταδείκνυαν την δολοφονία του νεαρού εθνοφρουρού. Αντ’ αυτού, διερευνούσαν υπόθεση αιφνίδιου θανάτου παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ηχηρές ενδείξεις –όπως διαπιστώνεται από το πόρισμα- ότι πρόκειται για έγκλημα.
Ο Θανάσης όπως διαφαίνεται από τις έρευνες χτυπήθηκε και στη συνέχεια τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να φανεί ότι ο ίδιος έθεσε τέρμα στη ζωή του.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Σε εφιάλτη κατέληξε γαμήλια δεξίωση - Στο νοσοκομείο 70 άτομα με συμπτώματα δηλητηρίασης
Οι Αρχές διερευνούν τα αίτια του περιστατικού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου
Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης
Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών
Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI
Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Al Jazeera η αγορά ακινήτων της Κύπρου: Οι ξένες επενδύσεις και η πίεση στις τιμές
«Πολλοί Κύπριοι ανησυχούν για τις τιμές των ακινήτων στη χώρα τους».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»
Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.