ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένα βήμα πιο κοντά στην απρόσκοπτη συνέχιση του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ
Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για απρόσκοπτη συνέχιση του απολύτως επιτυχημένου θεσμού του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, της μαζικότερης αθλητικής διοργάνωσης του τόπου, έγινε σήμερα 5 Ιουλίου στο Δημαρχείο Λεμεσού.
.jpg)
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νίκου Νικολαΐδη και του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράφηκε το πρωί της 4ης Ιουλίου μνημόνιο συναντίληψης, μεταξύ των φορέων της πόλης, Δήμου Λεμεσού, ΓΣΟ, ΕΒΕΛ και ΕΤΑΛ, για προσήλωση στις κοινές προσπάθειες με γνώμονα την περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση της διοργάνωσης του Μαραθωνίου λαμβάνοντας υπόψη τα οφέλη που προκύπτουν για τον αθλητισμό, την οικονομία, τον τουρισμό και την εν γένει ανάπτυξη της Λεμεσού. Επόμενο βήμα, να «κλειδώσει» η συμφωνία του ΓΣΟ με τη διοργανώτρια εταιρεία DMC – SAS Event Ltd.
.jpg)
Το Μνημόνιο Συναντίληψης προνοεί μεταξύ άλλων τον καταρτισμό Επιτροπής Ποιοτικού Ελέγχου και Συντονισμού του Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ από εκπροσώπους των φορέων, με στόχο την κατάληξη στη στρατηγική ανάπτυξης και διοργάνωσης του. Επιπλέον, το Μνημόνιο περιέχει πρόνοιες για την οικονομική διαχείριση του θεσμού, με σχετική ενημέρωση από πλευράς της διοργανώτριας εταιρείας προς όλους τους φορείς.
.jpg)
«Είναι ένα πολύ σοβαρό αθλητικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας. Έχει και μια κοινωνική, μια ανθρώπινη, μια φιλανθρωπική διάσταση. Τα τελευταία χρόνια η διοργανώτρια εταιρεία έχει διαθέσει σημαντικά κονδύλια σε φιλανθρωπικούς φορείς. Άρα αυτή την πορεία, αυτό το μείγμα επιτυχίας θέλουμε να το κρατήσουμε» είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης μιλώντας κατά την υπογραφή του μνημονίου. Μιλώντας αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου, ως επικεφαλής του ΓΣΟ ο κ. Κυριάκος Τσολάκης και ο κ. Σπύρος Σπύρου από πλευράς της DMC – SAS Event Ltd, εξέφρασαν βούληση για θετική κατάληξη και υπογραφή της συμφωνίας που θα επιτρέπει στην πόλη μας να συνεχίσει τη φιλοξενία ενός από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς, που φέρνει στη Λεμεσό αθλητές υψηλού επιπέδου και λάτρεις του αθλήματος.
«Εμείς σαν Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, από την πρώτη στιγμή, δεν αξιώσουμε οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, το ίδιο και ο Δήμος» είπε εκπροσωπώντας την ΕΤΑΛ ο Τώνης Αντωνίου. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού Ανδρέας Τσουλόφτας, έδωσε διαβεβαίωση ότι το Επιμελητήριο θα στηρίζει πάντα την διοργάνωση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας
Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους
Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους
Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες
Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;
Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;
Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα
Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).