ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή του Γλυτζιστού στο Κοιλάνι (ΦΩΤΟ)

04/07/2022

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, η 6η κατά σειρά Γιορτή του Γλυτζιστού στο Κοιλάνι που διοργάνωσε ο Γυναικείος Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλανίου σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου.

 

Σύνταξη - Επιμέλεια: Έφη Μέφερη

Η γλυκιά αυτή γιορτή έλαβε χώρα στην αυλή του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κοιλανίου και προσήλκυσε μικρούς και μεγάλους από κάθε γωνιά της Κύπρου.


Το πρόγραμμα άνοιξαν στις 11 το πρωί οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Ζενίθ FM, Ρίκκος Ιωάννου και Αλέξια Αναστασίου, οι οποίοι με κοινό παρονομαστή πάντα τη θετική και ανάλαφρη διάθεση ψυχαγώγησαν το κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Οι γυναίκες του συλλόγου κέρασαν σε όλους όσοι έκαναν τη βόλτα τους στην εκδήλωση, παραδοσιακά κοιλανιώτικα γλυτζιστά, που είχαν φτιάξει οι ίδιες με πολλή αγάπη και μεράκι κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών της γιορτής αυτής.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κος Αβέρωφ Νεοφύτου, αρκετοί βουλευτές, όπως ο κ. Ευθύμιος Δίπλαρος του ΔΗΣΥ, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Καυκαλιάς  και κ. Κώστας Κώστα και άλλοι πολλοί.

Το γλυτζιστό,  είναι ένα μοναδικό γλυκό το οποίο φτιάχνεται εδώ και αρκετές δεκαετίες στο Κοιλάνι και δινόταν ως κεραστικό σε γάμους, αρραβώνες αλλά και σε άλλα σημαντικά γεγονότα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας

17/10/2025

Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους

17/10/2025

Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους

17/10/2025

Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες

17/10/2025

Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Περίπου €2.500 ο μέσος μισθός των Κυπρίων - Ποίος είναι ο κλάδος με τις υψηλότερες απολαβές;

16/10/2025

Οι μέσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων για το 2024 ήταν €2.483 σε σύγκριση με €2.363 κατά το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 5,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για το 2023 η αντίστοιχη αύξηση ήταν 7,3%. Οι διάμεσες ακαθάριστες μηνιαίες απολαβές των υπαλλήλων κατά το 2024 ήταν €1.881.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές στα ωράρια: Πότε θα κλείνουν εστιατόρια, μπυραρίες και κλαμπ;

16/10/2025

Συζητήθηκε ενώπιον βουλής το νομοσχέδιο που αφορά στα ωράρια λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των κέντρων εστίασης, με φορείς να έχουν αντιδράσεις όσον αφορά τις πρόνοιες του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ινδία: Είκοσι νεκροί από πυρκαγιά σε εν κινήσει λεωφορείο - Καταστροφική η οδική ασφάλεια στη χώρα

16/10/2025

Σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εν κινήσει λεωφορείο στην Ινδία την περασμένη Τρίτη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΜ: Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στον κατάλογο επικίνδυνων προϊόντων

16/10/2025

Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενημερώνει το κοινό, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, για οχήματα που περιλαμβάνονται κατά την 40ή και την 41η εβδομάδα του 2025 στην ιστοσελίδα του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ε.Ε. για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα (Safety Gate).

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ