ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με εξαιρετική επιτυχία, η κοινή συναυλία των Φιλαρμονικών από όλη την Κύπρο
Το 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών αγκαλιάστηκε και φέτος από ντόπιους και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν ένα μελωδικό απόγευμα Κυριακής στην περιοχή του μόλου Λεμεσού.

Στο 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, που διοργάνωσαν ο Δήμος Λεμεσού και το Ίδρυμα «Θεοτόκος- Αμερίκος Αργυρίου» χθες Κυριακή 26 Ιουνίου, συμμετείχαν φιλαρμονικές των Δήμων Λεμεσού, Μέσα Γειτονιάς, Πάφου, Παραλιμνίου και μπάντα από τις Βρετανικές Βάσεις.
Η έναρξη του Φεστιβάλ ήταν εντυπωσιακή, με τις φιλαρμονικές να «ανοίγουν» το μουσικό ταξίδι από την πλατεία του παλιού λιμανιού με το παραδοσιακό κομμάτι «Η Τηλλυρκώτισσα». Ακολούθησε παρέλαση των φιλαρμονικών κατά μήκος του μόλου, με τον κόσμο να ακολουθεί σιγοτραγουδώντας και όλοι μαζί να καταλήγουν στις αποβάθρες, όπου οι φιλαρμονικές παιάνιζαν εναλλάξ.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι με το φεστιβάλ φιλαρμονικών ο Δήμος συνεχίζει την πορεία αναβάθμισης των πολιτιστικών δρωμένων. «Από τη μία μέσα από την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των μεγάλων λαϊκών γιορτών και εκδηλώσεων, όπως η γιορτή του Κρασιού, το Καρναβάλι, τα Μεγάλα Μπαλέτα, το Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ
Παραδοσιακών χορών και από την άλλη με την εισαγωγή νέων πολιτιστικών θεσμών και διοργανώσεων όπως οι παραστάσεις της Δημοτικής Ορχήστρας Εγχόρδων, η ορχήστρα νέων, οι παραστάσεις όπερας με Κύπριους καλλιτέχνες και νέοι θεσμοί όπως η Μουσική Πολυχρωμία, η διάδοση δηλαδή της μουσικής σε παιδιά που χωρίς τη βοήθεια του Δήμου δε θα είχαν αυτή την
ευκαιρία».

Χαιρετισμό εκ μέρους του Ιδρύματος «Θεοτόκος-Αμερίκος Αργυρίου» απηύθυνε ο Δρ. Αργύρης Αργυρίου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Λεμεσού που αγκάλιασε και συνέδραμε για την επιτυχή διοργάνωση.
Ειδική αναφορά από πλευράς του κ. Νικολαΐδη έγινε για τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, η οποία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Κρασίδη, έκανε τεράστια ποιοτικά άλματα, αποτελώντας πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, συντροφεύοντας με τις μελωδίες της σημαντικές στιγμές της πόλης.
Η διοργάνωση άφησε στο κοινό που την παρακολούθησε, τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνάζουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού για σοβαρή υποστελέχωση
Σοβαρή υποστελέχωση καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα απάτη με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων: Οι αρχές συστήνουν προσοχή στο κοινό
Προσοχή συστήνει στο κοινό η αστυνομία για νέα απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ
Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο
πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγαρα: «Έσφαξε την οικογένειά του γιατί δεν του έδιναν λεφτά» - Με ποινικό παρελθόν ο 37χρονος
Ο 37χρονος που μαχαίρωσε στα Μέγαρα την 71χρονη μητέρα του, την αδερφή του και τον θείο του στα Μέγαρα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του
Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης
Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι
Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.