ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανέγερση νέου γυμνασίου 15 εκ. στο Παραλίμνι - Έπεσαν οι υπογραφές
Την υπογραφή συμβολαίων για την ανέγερση νέου γυμνασίου στο Παραλίμνι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Την υπογραφή συμβολαίων για την ανέγερση νέου γυμνασίου στο Παραλίμνι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
“Επισκέπτομαι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα γυμνάσια της Κύπρου, σε μια περιοχή που η Κυβέρνηση προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία, μια περιοχή που είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας. Ήταν ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο που όχι μόνο επενδύσαμε ένα σημαντικό ποσό για αναβάθμιση του συγκεκριμένου γυμνασίου, περίπου €5,5 εκ., αλλά, όπως υποσχέθηκα στην επαρχιακή που έγινε στο Παραλίμνι, σήμερα θα υπογράψουμε και τα σχετικά συμβόλαια για την ανέγερση νέου γυμνασίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και αθλητικό γυμνάσιο, κόστους €15 εκ. περίπου”, είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του.
Ο Πρόεδρος επανέλαβε ότι ο τομέας της παιδείας και της υγείας είναι τομείς στους οποίους η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση. “Η παιδεία επηρεάζει οριζόντια όλους τους τομείς πολιτικής. Αυτά τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης έχουμε προχωρήσει με αρκετές καινοτομίες, που αφορούν τα αναλυτικά προγράμματα, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση, το περίφημο θέμα των κλιματιστικών“, είπε, σημειώνοντας ότι όταν ανέλαβε το ποσοστό των τάξεων με κλιματιστικό ανερχόταν στο 10%, ενώ σήμερα βρίσκεται στο 45%.
Σημείωσε ότι η επαρχία ελεύθερης Αμμοχώστου έχει ένα από τα ψηλότερα ποσοστά όσον αφορά τα κλιματιστικά. “Γίνεται πολύ καλή δουλειά και θέλω να ευχαριστήσω τις σχολικές εφορείες και τους γονείς γιατί υπάρχει πολύ καλή συνεργασία”, είπε, επαναλαμβάνοντας την επένδυση της Κυβέρνησης στον τομέα της παιδείας, αφού “είναι ο πιο σημαντικός τομέας διακυβέρνησης”.
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι “είμαι σήμερα εδώ για να συζητήσω και με τα παιδιά, να δούμε πώς προχωρούμε περισσότερο, τι πρέπει να κάνουμε άλλο για να αναβαθμίσουμε περισσότερο τα σχολεία μας”.
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για την ανέγερση της πράσινης τεχνικής σχολής στο Δάλι, είπε ότι η Κυβέρνηση επενδύει και στην τεχνική εκπαίδευση. “Φέτος για πρώτη φορά λειτουργούν δύο τεχνικά γυμνάσια σε πιλοτική βάση. Έχουμε ρεκόρ εγγραφών στην τεχνική εκπαίδευση, που ξεπερνά και τα ποσοστά του 2013″, είπε. Πρόσθεσε ότι η ανέγερση τεχνικών σχολών θα συνεχιστεί εκεί όπου προκύπτουν ανάγκες. “Αν μπορούσε να υπάρχει σε κάθε δήμο, σε κάθε κοινότητα τεχνική σχολή θα το κάναμε”, είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει να κινηθούν στη βάση σχεδιασμού.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέο σύστημα πιστοποίησης ναυαγοσωστών από το 2027 – Στο επίκεντρο οι ελλείψεις, τα ωράρια και η εποχικότητα
Σε αναμόρφωση του τρόπου πιστοποίησης των ναυαγοσωστών προχωρεί το Υπουργείο Εσωτερικών, με στόχο την εφαρμογή ενός νέου συστήματος από την επόμενη χρονιά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστό τμήμα της Λεωφόρου Ομονοίας λόγω κατεδάφισης – Οι ώρες και οι ημέρες των εργασιών
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στη Λεμεσό από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου 2026, καθώς συνεχίζεται η κατεδάφιση εγκαταλελειμμένου κτηρίου στη Λεωφόρο Ομονοίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπρια επιχείρηση με 14 συλλήψεις – Εκατοντάδες έλεγχοι και 12 οχήματα υπό κατακράτηση
Σε εκτεταμένους ελέγχους σε ολόκληρη την Κύπρο προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακόπτοντας 490 οχήματα και ελέγχοντας 657 επιβαίνοντες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανάπτυξη 3,3% στην Κύπρο – Χριστοδουλίδης: Ισχυρή επίδοση και αιχμές κατά του λαϊκισμού
Την ανθεκτικότητα και την αναπτυξιακή δυναμική της κυπριακής οικονομίας αναδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά την καταγραφή ρυθμού ανάπτυξης 3,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία «Ήλιος»: 21 χρόνια αναπάντητου πόνου – «Ο χρόνος βοηθά, αλλά δεν διαγράφει μια τέτοια απώλεια»
Είκοσι ένα χρόνια μετά τη συντριβή της πτήσης HCY 522 στο Γραμματικό Αττικής, οι μνήμες των 121 ανθρώπων που χάθηκαν παραμένουν ζωντανές.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιδράσεις για το φεστιβάλ NEXUS στα κατεχόμενα – Παρέμβαση της Κυβέρνησης ζητούν ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ
Την προγραμματισμένη διεξαγωγή του μουσικού φεστιβάλ NEXUS στο κατεχόμενο Κάστρο της Κερύνειας καταδικάζουν με χωριστές ανακοινώσεις το ΔΗΚΟ και το ΕΛΑΜ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ελληνικά F-16 και γαλλικό C-130 πίσω από τις πτήσεις που αναστάτωσαν Κίτι και Περβόλια
Τα αεροσκάφη που έγιναν αντιληπτά την Πέμπτη πάνω από την περιοχή Κιτίου–Περβολιών ήταν ελληνικά μαχητικά F-16 και ένα γαλλικό μεταγωγικό C-130, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, Βασίλη Πάλμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προκλητική ανάρτηση Αρίκλι για τις πληροφορίες περί νέου εντάλματος στην υπόθεση Ισαάκ
Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς αντέδρασε ο Ερχάν Αρίκλι στις πληροφορίες ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προετοιμάζει νέο ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ στη Δερύνεια το 1996.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στα Κονιά – Ζητήθηκε συνδρομή πτητικών μέσων
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στα Κονιά της Πάφου, σε δύσβατο σημείο κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Βουλή οι αποφάσεις για τα δύο νέα εμπορικά κέντρα στην ανατολική Λεμεσό
Τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τις δύο προτεινόμενες μεγάλες εμπορικές αναπτύξεις στη Μέσα Γειτονιά και στον Άγιο Αθανάσιο αναμένει η Βουλή.