ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Αρετή Δημοσθένους Υποψήφια Βουλευτής Λεμεσού με το ΔΗΚΟ

29/04/2026

Διαβάστε το άρθρο της Αρετής Δημοσθένους

 

Προχωρούμε δυνατά χωρίς εκφοβισμούς, χωρίς κούραση. Ναι η εκλογή μου είναι εφικτή. Σας ευχαριστώ!

Με το πιο κάτω κείμενο εισηγούμαι διόρθωση του συστήματος των εκλογών:
Πολιτικός πολιτισμός των εκλογών στην πατρίδα μας:
Ως υποψήφια βουλευτής βλέπω τα πράγματα από μέσα θα μπορούσα να πω, όσο βέβαια μου επιτρέπει το σύστημα και όπως και άλλοι υποψήφιοι θεωρώ πρέπει να προτείνω κάποια πράγματα ίσως για τις επόμενες εκλογές. Είναι φανερό ότι αρκετοί ειδικά οι νέοι απαξιούν όχι μόνο τα παραδοσιακά Κόμματα αλλά και την σχέση βουλευτού - πελάτη, την ονομαζόμενη πελατειοκρατία. Δεν λέω ότι κατανάγκη είναι κακό να εκλεγούν κάποιοι YouTuber ωστόσο εάν αυτό γίνεται για να τιμωρηθεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, τότε πρέπει να δούμε από κοντά από που ξεκινά το κακό.

Όταν λένε κάποιοι ότι δεν υπάρχει άμεση δημοκρατία μήπως εννοούν πως ο τρόπος διοίκησης δεν είναι χρηστός; Και πως είναι σωστός αφού συχνά για να πάρει κάποιος μια θέση χρειάζεται κομματική σύσταση; Δηλαδή σπουδάζει κάποιος 10 χρόνια και μετά δεν βρίσκει δουλειά αν δεν έχει κάποιο βουλευτή που θα τον προτείνει!
Τίθεται όμως το ερώτημα: Είναι οι βουλευτές αρμόδιοι για να προτείνουν ποιος είναι κατάλληλος ή όχι για μια θέση; Είναι ο ρόλος του βουλευτή ρόλος γραφείου εξευρέσεως εργασίας;
Πρόσφατα μου είπε κάποιος: Δεν θα σε ψηφίσω διότι δεν μας βοηθήσεις να βρούμε εργασία για τον γιο μας. Όταν του είπα, πως το γνωρίζει αυτό, εκείνος μου απάντησε: Εσύ θέλεις αξιοκρατία! Και τώρα τίθεται το ερώτημα: Στέλνουμε στη Βουλή εκείνους οι οποίοι έχουν τις γνώσεις, τη διεθνή εμπειρία και την ικανότητα να νομοθετήσουν αυτά που χρειάζεται ο τόπος μας γνωρίζοντας και τί γίνεται σε άλλες χώρες, για το καλό των παιδιών μας, ή ψηφίζουμε με βάση το απόλυτα προσωπικό συμφέρον και τη φιλία μας; Εάν συμβαίνει το δεύτερο τότε φτιάξαμε ναι, μια λανθασμένη Δημοκρατία και μια λανθασμένη Διοίκηση! Να μην παραξενευόμαστε που κάποιοι επιθυμούν κάτι καλύτερο.

Ύστερα αφού δεν υπάρχει η οριζόντια ψηφοφορία, πώς θα ψηφίσει κάποιος και το Κόμμα στο οποίο ανήκει και κάποιον άριστο, αξιόλογο από κάποιο άλλο Κόμμα; Δεν λέω να καταργηθούν τα πολιτικά Κόμματα, όμως να βρεθεί ένα μεικτό σύστημα για να μπορούν και κάποιοι οι οποίοι είναι ικανοί για να εκλεγούν αλλά είναι εκτός του πελατειοκρατικού συστήματος. Βέβαια κατανοώ πως αυτό δεν συμφέρει κάποιους.
Εγώ θα παραμείνω σε παραδοσιακό Κόμμα, δεν θα δραπετεύσω, αλλά θα προσπαθήσω ναι να φέρω αξιοκρατία και χρηστή Διοίκηση. Στο κάτω κάτω, όσοι κερδίζουν από αυτή την πελατειοκρατία δεν θα τα πάρουν μαζί τους, πεθαίνουν χωρίς να παίρνουν στην άλλη ζωή ούτε λεφτά ούτε δόξες.

Αρετή Δημοσθένους
Υποψήφια Βουλευτής Λεμεσού με το ΔΗΚΟ



 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μυστικό δίκτυο των Κατεχομένων: Η απάτη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που ξεσκέπασαν τα αραβικά ΜΜΕ

28/06/2026

Τα Κατεχόμενα εξελίχθηκαν σε «γκρίζα ζώνη» και ορμητήριο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μέσα από ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που συνδύαζε οικονομική απάτη με εικονικές εγγραφές σε «πανεπιστήμια», πλαστογραφίες εγγράφων και τη διευκόλυνση της διαφυγής καταζητούμενων ισλαμιστών προς την Τουρκία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρευνες για τον εντοπισμό του 35χρονου που φέρεται να τραυμάτισε πρώην σύζυγο και πεθερά στη Λευκωσία

28/06/2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 35χρονου άνδρα, ο οποίος καταζητείται σε σχέση με την υπόθεση τραυματισμού της πρώην συζύγου και της πεθεράς του με μαχαίρι στη Λευκωσία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή Εναέριου στη Λεμεσό – Νεκρός 57χρονος άνδρας

27/06/2026

Τραγική κατάληξη είχε περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Λεμεσό, όταν άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε θαλάσσια περιοχή της πόλης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στη Γαλλία λόγω καύσωνα - Πνίγηκαν 74 άνθρωποι

27/06/2026

Οι θάνατοι αυτοί σημειώθηκαν "σε μεγάλο βαθμό σε μη εξουσιοδοτημένες, μη εποπτευόμενες υδάτινες επιφάνειες: ποτάμια και μικρές λίμνες, μεταξύ άλλων", εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος 22χρονου φοιτητή στη Λάρνακα: Πώς οι ανακριτές έφτασαν στην ομολογία και ποιο κίνητρο εξετάζεται

22/06/2026

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, ο οποίος αγνοείτο για ημέρες πριν εντοπιστεί νεκρός σε απομακρυσμένη περιοχή της Κοφίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανατροπή στην υπόθεση απαγωγής 22χρονου στη Λάρνακα – Έρευνα για φόνο εκ προμελέτης μετά τον εντοπισμό σορού

22/06/2026

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση εξαφάνισης και απαγωγής 22χρονου άνδρα από το Μπαγκλαντές, καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στον εντοπισμό σορού σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δέκα κιλά οπιούχων ναρκωτικών εντοπίστηκαν στη Λευκωσία – Συνελήφθη 35χρονος που διέμενε παράνομα στην Κύπρο

22/06/2026

Σημαντική ποσότητα οπιούχων ναρκωτικών εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στη Λευκωσία στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ

22/06/2026

Σε θολό τοπίο κινούνται οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με το κλίμα στις συνομιλίες της Ελβετίας να δυναμιτίζεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου το Κυπριακό: Κρίσιμη συνεδρίαση υπό τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα

22/06/2026

Συνέρχεται σήμερα στις 10 το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό .

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με «μαϊμού» e-mail στη Λευκωσία: Χάθηκαν πάνω από 23 χιλιάδες ευρώ

19/06/2026

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ