ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ο Επστάιν και οι «φίλοι» του: Οι επαφές με Μασκ, Γκέιτς και το παρασκήνιο!

31/01/2026

Νέα ντοκουμέντα στο φως: Οι επαφές του Επστάιν με την παγκόσμια ελίτ, το αίτημα του Μασκ για το ιδιωτικό νησί, οι «Ρωσίδες χωρίς βίζα» στον Μπράνσον και η εμπλοκή Γκέιτς.

 

Μια σειρά από ντοκουμέντα που περιλαμβάνουν προσωπική αλληλογραφία, φωτογραφικό υλικό και έγγραφα των αρχών, έρχονται να επιβεβαιώσουν το εύρος των διασυνδέσεων του Τζέφρι Επστάιν με την αφρόκρεμα του παγκόσμιου πλούτου και της αριστοκρατίας.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία χρονολογούνται κυρίως την περίοδο 2009-2013, δηλαδή μετά την πρώτη καταδίκη του Επστάιν, καταδεικνύουν πως ο χρηματιστής παρέμενε ενεργός παίκτης στους κύκλους της ελίτ.

1. Το φωτογραφικό ντοκουμέντο με τον Πρίγκιπα Ανδρέα

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η δημοσιοποίηση φωτογραφικού υλικού μέσα από το περιβάλλον του Επστάιν. Συγκεκριμένα, τρεις εικόνες από τη δέσμη των εγγράφων απεικονίζουν τον Πρίγκιπα Ανδρέα (Δούκα της Υόρκης) σε ιδιωτικές στιγμές.

Στο πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο, ο Πρίγκιπας εμφανίζεται σκυμμένος (στα τέσσερα) πάνω από μια γυναίκα που βρίσκεται ξαπλωμένη στο πάτωμα, κοιτώντας απευθείας τον φωτογραφικό φακό. Παρόλο που οι φωτογραφίες στερούνται επεξηγηματικού πλαισίου ή ημερομηνίας και δεν υποδηλώνουν από μόνες τους παράνομη πράξη, επιβεβαιώνουν τον βαθμό οικειότητας και τη χαλαρότητα που χαρακτήριζε τις συναντήσεις του Πρίγκιπα στον χώρο του Επστάιν.

Επιπλέον, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία του Αυγούστου 2010, ο Πρίγκιπας Ανδρέας ενημερώνει τον Επστάιν ότι βρίσκεται στη Γενεύη, με τον Επστάιν να του προτείνει να δειπνήσει με μια φίλη του στο Λονδίνο.

ΕΠΣΤΑΙΝ

2. Σάρα Φέργκιουσον: «Είσαι ο αδελφός που πάντα ήθελα»

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η ηλεκτρονική επιστολή της Δούκισσας της Υόρκης, Σάρα Φέργκιουσον, με ημερομηνία 3 Αυγούστου 2009. Στο μήνυμα αυτό, η πρώην σύζυγος του Πρίγκιπα Ανδρέα εμφανίζεται ευγνώμων για τη μεσολάβηση του Επστάιν σε μεγάλες εμπορικές συμφωνίες.

Συγκεκριμένα, η Φέργκιουσον αναφέρει:

  • Συμφωνία με την Target: Ενημερώνει τον Επστάιν ότι η αλυσίδα καταστημάτων Target επιθυμεί διακαώς να αναλάβει το πρότζεκτ της «Mothers Army» (Στρατός των Μητέρων), καθώς και να στηρίξει συνολικά το προσωπικό της brand και τα βιβλία της.

  • Τόμι Χίλφιγκερ & QVC: Αποκαλύπτει ότι ο διάσημος σχεδιαστής Τόμι Χίλφιγκερ ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη σειρά ρούχων και αρωμάτων της και να την προωθήσει μέσω του τηλεοπτικού δικτύου πωλήσεων QVC.

  • Τηλεοπτικά Δίκτυα: Αναφέρει το ενδιαφέρον του δικτύου NBC, του παραγωγού Μπεν Σίλβερμαν και του παρουσιαστή Ράιαν Σίκρεστ για την τηλεοπτική της εκπομπή.

Το μήνυμα κλείνει με μια εξαιρετικά προσωπική και συναισθηματική αναφορά: «Δεν έχω συγκινηθεί ποτέ περισσότερο από την καλοσύνη ενός φίλου... Σε ευχαριστώ Τζέφρι που είσαι ο αδελφός που πάντα ευχόμουν να είχα».

ΕΠΣΤΑΙΝ ΕΠΣΤΑΙΝ

3. Η επίσκεψη του Έλον Μασκ στο νησί

Τα ντοκουμέντα εμπλέκουν και τον ισχυρό άνδρα της τεχνολογίας, Έλον Μασκ. Σε σειρά emails που ανταλλάχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013, ο Επστάιν και ο Μασκ οργανώνουν συνάντηση.

  • Ο Μασκ ενημερώνει ότι θα βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Βαρθολομαίου (St. Bart's) για τις διακοπές και ρωτά αν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για επίσκεψη.

  • Ο Επστάιν απαντά θετικά, αναφέροντας: «Οποιαδήποτε μέρα... πάντα υπάρχει χώρος για σένα».

  • Τελικά, κανονίζεται συνάντηση για τις 2 ή 3 Ιανουαρίου, με τον Επστάιν να προσφέρεται να πάει να παραλάβει τον Μασκ.

    ΕΠΣΤΑΙΝ

4. Ρίτσαρντ Μπράνσον και οι «Ρωσίδες χωρίς βίζα»

Σημαντικά ερωτήματα εγείρει η αλληλογραφία μεταξύ του βοηθού του Επστάιν και του Βρετανού επιχειρηματία Ρίτσαρντ Μπράνσον, τον Απρίλιο του 2013. Το θέμα αφορά επίσκεψη του Επστάιν στο ιδιωτικό νησί του Μπράνσον (Νέκερ Άιλαντ).

Στα μηνύματα αποκαλύπτεται ότι:

  • Ο Επστάιν ζητά να φέρει μαζί του τον Μπόρις Νίκολιτς, ο οποίος περιγράφεται ως «βοηθός του Μπιλ Γκέιτς» (αν και ήταν επιστημονικός σύμβουλος του ιδρύματος Γκέιτς).

  • Σε ένα κρίσιμο σημείο της συνομιλίας, γίνεται λόγος για την άφιξη της ομάδας του Επστάιν, σημειώνοντας: «Οι δύο Ρωσίδες κοπέλες... δεν έχουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο», ζητώντας πιθανώς διευκολύνσεις ή ενημερώνοντας για το πρόβλημα.

    ΕΠΣΤΑΙΝ

5. Μπιλ Γκέιτς και Πρίγκιπας Ανδρέας

Η λίστα των επαφών συμπληρώνεται από τον ιδρυτή της Microsoft και τον Δούκα της Υόρκης.

  • Μπιλ Γκέιτς: Σε email του Ιουλίου 2011 προς τον Βρετανό πολιτικό Πίτερ Μάντελσον, ο Επστάιν γράφει χαρακτηριστικά: «Πέρασα τη μέρα με τον Γκέιτς, στο Σιάτλ. Διασκεδάζουμε απίστευτα (monstrous fun)».

  • Πρίγκιπας Ανδρέας: Σε αλληλογραφία του Αυγούστου 2010, ο Πρίγκιπας Ανδρέας («Ο Δούκας») ενημερώνει τον Επστάιν ότι βρίσκεται στη Γενεύη. Ο Επστάιν απαντά προτείνοντας στον Πρίγκιπα να δειπνήσει με μια φίλη του στο Λονδίνο. Παράλληλα, το φωτογραφικό υλικό που συνοδεύει την υπόθεση δείχνει τον Πρίγκιπα Ανδρέα σε χαλαρές στιγμές εντός της οικίας του Επστάιν.

    ΕΠΣΤΑΙΝ

6. Γκισλέιν Μάξγουελ: Η νομική κατάληξη του δικτύου

Το παζλ των αποκαλύψεων συμπληρώνεται από το έγγραφο σύλληψης της Γκισλέιν Μάξγουελ, της γυναίκας που φέρεται να κινούσε τα νήματα δίπλα στον Επστάιν.

Το δελτίο του FBI (Date Arrested: 07/02/2020) περιλαμβάνει τις βαρύτατες κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν: «Σεξουαλική Εκμετάλλευση», μεταφορά ανηλίκων και ψευδορκία. Το έγγραφο αυτό αποτελεί την «υπογραφή» της εγκληματικής φύσης του δικτύου, αποδεικνύοντας ότι πίσω από τις λαμπερές επαφές με δισεκατομμυριούχους και γαλαζοαίματους, κρυβόταν μια οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα.

ΕΠΣΤΑΙΝ


Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με τη σύλληψη και τα στοιχεία κράτησης της συνεργού του, Γκισλέιν Μάξγουελ, συνθέτουν το παζλ ενός σκοτεινού δικτύου επιρροής που λειτουργούσε ανενόχλητο για χρόνια.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας

06/03/2026

Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!

06/03/2026

Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6

06/03/2026

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους

06/03/2026

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»

06/03/2026

Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση

06/03/2026

Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο

06/03/2026

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

06/03/2026

«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους

06/03/2026

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

06/03/2026

Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ