ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέλος παντοτινά υπηρεσιακά οχήματα και επίδομα καυσίμων σε πρώην Προέδρους
Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθεί η πρόταση νόμου για περιορισμό των ωφελημάτων που απολαμβάνουν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθεί η πρόταση νόμου για περιορισμό των ωφελημάτων που απολαμβάνουν οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Στη συζήτηση που έγινε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, αποφασίστηκε η προώθηση της πρότασης για περιορισμό της παραχώρησης υπηρεσιακού οχήματος για μόνο πέντε χρόνια, με κατάργηση του επιδόματος για καύσιμα και έξοδα συντήρησής του.
Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να μην περιοριστεί το δικαίωμα επιδόματος για απασχόληση γραμματέως.
Με την πρόταση που προωθείται στην Ολομέλεια διαφώνησε η ανεξάρτητη Βουλευτής, Αλεξάνδρα Ατταλίδου η οποία σε δήλωσή της μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, σημείωσε ότι το θέμα που προκύπτει με τα ωφελήματα των πρώην Προέδρων «δεν είναι απλώς δημοσιονομικό, είναι πρωτίστως θεσμικό. Η δημοκρατία δεν πρέπει να ταυτίζεται με την άνευ όρων και προϋποθέσεων παραχώρηση προνομίων. Η έννοια του δημόσιου αξιώματος τελειώνει με τη θητεία, όχι με τον θάνατο».
Επισήμανε ότι «η πρόταση νόμου που υποβάλαμε ως Volt για περιορισμό των προνομίων των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας και των πρώην Προέδρων της Βουλής των Αντιπροσώπων εξορθολογίζει αυτή την πρακτική, χωρίς να παραγνωρίζει ή να επιχειρεί να μειώσει είτε τον θεσμό είτε αυτούς που τον κατέχουν».
Ανέφερε επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών διαφάνηκε «ότι κάποιοι θέλουν να διατηρήσουν το επίδομα για γραμματέα διά βίου. Εγώ διαφωνώ με αυτό. Παρόλο που ήταν απόφαση της Επιτροπής, εγώ θα ξανακαταθέσω τροπολογία ενώπιον της Ολομέλειας, γιατί επιμένω ότι 5 χρόνια είναι υπεραρκετά για έναν πρώην Πρόεδρο της Βουλής και έναν πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γράψουν και τα απομνημονεύματά τους και να ταξινομήσουν το αρχείο τους».
Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως η ίδια προτίθεται να καταθέσει και δεύτερη τροπολογία στην Ολομέλεια, ώστε σε περίπτωση που οποιοσδήποτε πρώην Πρόεδρος αναλάβει άλλο αξίωμα μετά, θα τερματίζονται αυτά τα ωφελήματα. «Θεωρώ αδιανόητο το κράτος να συνεχίσει να πληρώνει κάποιον που αποφάσισε να γίνει Πρόεδρος άλλου οργανισμού», διευκρίνισε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας
Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!
Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»
Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση
Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο
Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ
«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους
Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας
Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις