ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η Πρωτεύουσα γέμισε φως και γιορτινή μαγεία

25/11/2025

Παρελάσεις, εντυπωσιακό show με drones και συναυλία των Stavento μαζί με την Ήβη Αδάμου σηματοδότησαν την επίσημη έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου στη Λευκωσία.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Λευκωσία, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην Πρωτεύουσα. Από νωρίς το απόγευμα, το κέντρο της πόλης μετατράπηκε σε ένα ζωντανό γιορτινό σκηνικό, γεμάτο μουσική, χρώματα και χαρούμενες φωνές μικρών και μεγάλων.

Οι εορταστικές παρελάσεις που προηγήθηκαν έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στη μέρα. Ο Άγιος Βασίλης πάνω σε ιστορική μοτοσικλέτα από το Μουσείο Ιστορικής Μοτοσικλέτας, οι μπάντες των Προσκόπων, οι Μαζορέτες και οι μασκότ διέσχισαν τους δρόμους της πόλης, δημιουργώντας μια ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα στις διαδρομές από τη Στασικράτους και τη Φανερωμένη προς την Πλατεία Ελευθερίας.

Στο πάνω διάζωμα της Πλατείας, το κοινό απόλαυσε ζωντανές συνδέσεις, μουσική και την παρουσίαση του τραγουδιού “Away”, από τους Χρίστου Γεωργίου και Ραφαέλα Παντελή που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στη Junior Eurovision 2025. Η προσμονή κορυφώθηκε καθώς πλησίαζε η στιγμή της φωταγώγησης. Το φαντασμαγορικό drone show που προηγήθηκε εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, φωτίζοντας τον ουρανό της Λευκωσίας με χριστουγεννιάτικα σχέδια και λαμπερές εναέριες χορογραφίες. Αμέσως μετά, τα drones πραγματοποίησαν την αντίστροφη μέτρηση, οδηγώντας στη στιγμή που το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Πρωτεύουσας άναψε και γέμισε την πλατεία με φως και ενθουσιασμό.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, ανέφερε:

«Η πόλη μας έχει ανάγκη τη ζεστασιά της συνάντησης, τη χαρά της συμμετοχής και τη δύναμη που αποκτά όταν οι άνθρωποί της ενώνονται. Αυτή είναι η πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων και αυτή τη μαγεία γιορτάζουμε σήμερα όλοι μαζί».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη συναυλία των Stavento & Ήβης Αδάμου, που με ένα 12μελές σχήμα κράτησαν το κοινό σε γιορτινή διάθεση μέχρι το τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Λευκωσίας συνεχίζουν σχεδόν καθημερινά  μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, με εκδηλώσεις και στα 4 Διαμερίσματα. Οι φωταγωγήσεις των Διαμερισμάτων θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

•      29 Νοεμβρίου - Έγκωμη - Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου

•      7 Δεκεμβρίου - Άγιος Δομέτιος – Εκκλησάκι Αγίου Δομετίου

•      19 Δεκεμβρίου -Αγλαντζιά – Πάρκο Σπύρου Κυπριανού


H Παιδική Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, στις 17:00 από την Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πλήρες εορταστικό πρόγραμμα, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Λευκωσίας ή να κατεβάσει το έγγραφο στον σύνδεσμο: Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δήμου Λευκωσίας .

Θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς που στηρίζουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια: Scaffolding Solutions, Kapnos Airport Shuttle, Tribar, Pilakoutas Group και Τράπεζα Κύπρου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας

06/03/2026

Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!

06/03/2026

Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6

06/03/2026

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους

06/03/2026

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»

06/03/2026

Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση

06/03/2026

Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο

06/03/2026

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

06/03/2026

«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους

06/03/2026

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

06/03/2026

Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ