ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισόβια στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη
Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα του.
Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα του.
Ο κατηγορούμενος κρίθηκε, και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση, βιασμό, σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών. Ένορκοι και τακτικοί δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και επιστρέφει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 21 χρόνια κάθειρξη.
Το έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2022, στην περιοχή του Ξηροχωρίου. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ήταν τυφλή και κατάκοιτη, δέχθηκε χτυπήματα από τον γιο της με γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι, καθώς και χτυπήματα στο στήθος, όταν την πατούσε με το πόδι του, ενώ στη συνέχεια τη στραγγάλισε. Επιπλέον, βρέθηκαν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης και έτσι αποκαλύφθηκε ότι η γυναίκα έπεφτε θύμα βιασμού από τον 62χρονο πριν από τη δολοφονία της.
Μετά το στυγερό έγκλημα, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να θάψει τη σορό του θύματος και, μάλιστα, αναζητούσε ιερέα από άλλο χωριό, χωρίς να απευθυνθεί σε γραφείο κηδειών. Θύμα ήταν και ο αδελφός του, καθώς δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από τον 62χρονο, σε περίπτωση που προχωρούσε σε καταγγελία στην αστυνομία.
Μετά τη σύλληψή του, ο δράστης, ο οποίος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από το αλκοόλ, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την ηλικιωμένη, καθώς είχε κουραστεί να τη φροντίζει.
Στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα του, ωστόσο αρνήθηκε ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα ήταν υπό την επήρεια μέθης και δεν αντιλαμβανόταν τις πράξεις του. «Τους μάλωνα μόνο, δεν τους χτυπούσα», είπε για τη μητέρα του και τον αδελφό του, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «την αγαπούσα τη μητέρα μου, δεν την βίαζα».
Σχετικά με τη στιγμή που τη στραγγάλισε, ισχυρίστηκε ότι το θύμα του ζήτησε να πιει νερό και εξακολούθησε να μιλάει ακόμα κι όταν ξάπλωσε για να κοιμηθεί. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η μητέρα του ήταν απαιτητική και αυτό τον εξόργισε.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό που ζήτησε να του αναγνωριστεί, για μειωμένο καταλογισμό λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ.
Πηγή: Protothema.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας
Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!
Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»
Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση
Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο
Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ
«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους
Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας
Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις