ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



«Κλειδώνει» εκτάκτως την ΑΤΑ και ανακοινώνει ανασχηματισμό ο ΠτΔ

03/11/2025

Εκτάκτως στο Προεδρικό οι προέδροι των εργοδοτικών οργανώσεων Γιώργος Παντελίδης και Σταύρος Σταύρουγια να «κλειδώσει» το θέμα της ΑΤΑ.

 

Εκτάκτως στο Προεδρικό οι προέδροι των εργοδοτικών οργανώσεων Γιώργος Παντελίδης και Σταύρος Σταύρουγια να «κλειδώσει» το θέμα της ΑΤΑ.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη προγραμματίστηκε για τις 20:00 το βράδυ.

Στο παρόν στάδιο, το «αγκάθι» που απομένει είναι το θέμα της ενσωμάτωσης ή όχι της αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στον κατώτατο μισθό και κάθε πόσο θα αναπροσαρμόζεται.

Αυτή τη στιγμή ο κατώτατος μισθός αναπροσαρμόζεται κάθε δύο χρόνια, μια πρακτική που θα μπορούσε, σύμφωνα με τους εργοδότες, να διατηρηθεί και όσον αφορά την ΑΤΑ. Δηλαδή, οι εργοδότες συμφωνούν να λαμβάνεται υπόψη η ΑΤΑ στην διαμόρφωση του κατώτατου μισθού κάθε δύο χρόνια, ωστόσο οι συντεχνίες εμμένουν στη θέση αυτό να γίνεται η αναπροσαρμογή κάθε χρόνο.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις έχουν μεταθέσει την κοινή συνεδρία των εκτελεστικών τους επιτροπών για σήμερα Δευτέρα στις 9:00, από την Τρίτη που ήταν προγραμματισμένη, με σκοπό να μεταφέρουν στα μέλη τους τα αποτελέσματα της αποψινής συνάντησης με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για λήψη τελικών αποφάσεων.

Η τελική συμφωνία για την ΑΤΑ συνδέεται άμεσα με το θέμα του πολύκροτου ανασχηματισμού της κυβέρνησης για τον οποίο γίνεται συζήτηση εδώ και μήνες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, εάν επέλθει τελική συμφωνία για την ΑΤΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να ανακοινώσει τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα Δευτέρα.

Πηγή: Alpha News Live

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας

06/03/2026

Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!

06/03/2026

Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6

06/03/2026

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους

06/03/2026

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»

06/03/2026

Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση

06/03/2026

Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο

06/03/2026

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

06/03/2026

«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους

06/03/2026

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

06/03/2026

Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ