ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ξεκίνησε να λειτουργεί η υπηρεσία "Park and Ride" στη Λεμεσό

03/01/2025

Σε υπογραφή συμφωνίας για 102 θέσεις για δωρεάν στάθμευση στο πλαίσιο του Park and Ride προέβη το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με την εταιρεία ΑΑΑ Limassol Stadium LTD, η οποία προβλέπει τη χρήση του χώρου στάθμευσης στο στάδιο Άλφαμεγα στο Κολόσσι για δωρεάν στάθμευση και μετεπιβίβαση (Park and Ride) από τις 2 Ιανουαρίου 2025.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συμφωνία αφορά την παραχώρηση 102 θέσεων στάθμευσης για τον σκοπό αυτό στον χώρο στάθμευσης Ρ3 του σταδίου Άλφαμεγα, προσφέροντας έτσι στους επιβάτες των δημόσιων μεταφορών εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο λεωφορείων της ΕΜΕΛ (Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού).

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης και την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στους δρόμους της δυτικής και βορειοδυτικής Λεμεσού, προσφέροντας περισσότερες επιλογές μετακίνησης από και προς το κέντρο της πόλης.

Το Park and Ride στο Κολόσσι θα ξεκινήσει να εξυπηρετεί στις 2 Ιανουαρίου 2025, αρχικά με τις κυκλικές διαδρομές Ύψωνα (23 και 23A) που συνδέουν με το My Mall και τον σταθμό Παλαιού Νοσοκομείου, και, ακολούθως μέσω άλλων γραμμών, και το κέντρο της Λεμεσού.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2025, ο νέος κόμβος στο Κολόσσι θα εξυπηρετεί επιπλέον τις εξής διαδρομές διαδρομή 33 (δυτική Λεμεσό προς μαρίνα Λεμεσού), διαδρομή 18 (νέο νοσοκομείο και κέντρο της πόλης), και τα δρομολόγια των περιφερειακών διαδρομών διαδρομή 40 (Όμοδος, Πάχνα, Άγιος Αμβρόσιος, Καντού, Λεμεσός), διαδρομή 70 (Πισσούρι, Αυδήμου, Λεμεσός) και διαδρομή 71 (Πραστειό, Αυδήμου, Λεμεσός) ενισχύοντας τη σύνδεση των υπαίθριων περιοχών της δυτικής Λεμεσού με την αστική περιοχή.

Προστίθεται ότι η νέα αυτή συμφωνία αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, επιτυγχάνοντας μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην επαρχία Λεμεσού, ενίσχυση της συνδεσιμότητας μεταξύ υπαίθριων και αστικών περιοχών, και βελτίωση της καθημερινής εξυπηρέτησης των πολιτών με σύγχρονες λύσεις μετακίνησης.

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παραμένει προσηλωμένο στη συνεχή αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, προσφέροντας επιλογές που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των πολιτών», σημειώνεται.

Τέλος, αναφέρεται ότι για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια και τη συχνότητά τους οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την εταιρεία ΕΜΕΛ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας

06/03/2026

Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!

06/03/2026

Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6

06/03/2026

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους

06/03/2026

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»

06/03/2026

Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση

06/03/2026

Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο

06/03/2026

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

06/03/2026

«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους

06/03/2026

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

06/03/2026

Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ