ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λευκωσία: Έπεσε η υπογραφή για το έργο «Ανάπλαση Εσωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου - Φάση Α’»

11/09/2024

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Χαράλαμπος Προύντζος και η κα Δέσποινα Χρυσοχού, εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας CYFIELD CONSTRUCTIONS LTD, υπέγραψαν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, τα συμβόλαια για την έναρξη της κατασκευής του έργου «Ανάπλαση Εσωτερικού Περιμετρικού Τόξου Τάφρου - Φάση Α’». 

 

Στην υπογραφή παρευρέθηκαν οι κ.κ. Ελένη Παστελλή Στυλιανίδη και η Κυριακή Δανέζη Πελεκάνου, εκ μέρους της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων (Μ.Ε.Τ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι του Τομέα Ανάπτυξης Έργων και Μελετών και γραφείου Δημοσίων Συμβάσεων του Δήμου Λευκωσίας.

 

Το έργο θα ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου 2025 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μήνες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €8.155.831,50 συν ΦΠΑ.

 

Το έργο αφορά την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου επί των Ενετικών τειχών της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, με ανατολικό σύνορο την πλατεία Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β΄ παρά τον χώρο στάθμευσης «Ποδοκάταρο» (Άνοιγμα Κολοκάση) και δυτικό σύνορο την Πλατεία Ελευθερίας. Περιλαμβάνει επίσης εργασίες εξωραϊσμού προσόψεων των εφαπτόμενων ιδιωτικών οικοδομών στη βόρεια πλευρά της Λεωφόρου, σε όλο το μήκος του Έργου. Το έργο στοχεύει στην αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος και την προώθηση της επιχειρηματικότητας, με τη βελτίωση των συνθηκών για εμπορικές και άλλες οικονομικές δραστηριότητες, καθώς επίσης την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των χρηστών, μέσα από την αναβάθμιση του κτιστού περιβάλλοντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Το έργο εντάσσεται στη Στρατηγική Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης (Ο.Χ.Α.) Αστικής Περιοχής Λευκωσίας 2021-2030, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021 – 2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας

06/03/2026

Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!

06/03/2026

Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6

06/03/2026

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους

06/03/2026

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»

06/03/2026

Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση

06/03/2026

Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο

06/03/2026

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

06/03/2026

«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους

06/03/2026

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

06/03/2026

Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ