ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό και Ουκρανία θα συζητήσουν Κασουλίδης - Μπέρμποκ στο Βερολίνο
Η περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Γερμανίας, το Κυπριακό αλλά και η Ουκρανία θα συζητηθούν από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και την Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης εργασίας του στο Βερολίνο.
Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης μεταβαίνει την Κυριακή στη Γερμανία, όπου τη Δευτέρα θα συναντηθεί με την κ. Μπέρμποκ, με την οποία θα ανταλλάξει απόψεις επί ευρείας θεματολογίας με έμφαση σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
Συγκεκριμένα, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε αξιολόγηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Γερμανίας και στην εξέταση πρακτικών τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η παιδεία, η άμυνα και ασφάλεια.
Ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει την κ. Μπέρμποκ για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής και των επιπλοκών που έχει προκαλέσει στον επισιτιστικό τομέα και στο ζήτημα της ενεργειακής τροφοδότησης, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στην περιφερειακή και ευρωπαϊκή ατζέντα.
Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Βερολίνο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με αξιωματούχους της γερμανικής Κυβέρνησης και θα παραχωρήσει συνέντευξη σε γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.
Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας
Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!
Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»
Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση
Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο
Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ
«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους
Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας
Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις