ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διαδήλωση αλληλεγγύης προς τις γυναίκες του Ιράν έξω από την ιρανική πρεσβεία στη Λευκωσία

26/09/2022

Έκοψαν τα μαλλιά τους και φώναξαν για τη Μαχσά και τις γυναίκες του Ιράν στη Λευκωσία

 

Δεκάδες πολίτες μαζεύτηκαν το μεσημέρι της Κυριακής έξω από την ιρανική πρεσβεία, στη Λευκωσία, με αφορμή τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες του Ιράν.

Κρατώντας πλακάτ και πινακίδες με συνθήματα στην ιρανική, αγγλική και ελληνική γλώσσα και φωτογραφίες της Μαχσά Αμινί, οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως «Γίνε η φωνή του Ιράν», «Ελευθερία στο Ιράν», «Βοηθήστε τις γυναίκες του Ιράν», «Κάτω η πατριαρχία» και «Δεν υπάρχει διαδίκτυο στο Ιράν».

Μάλιστα κάποιες από αυτές έκοψαν τα μαλλιά τους δείχνοντας την οργή τους για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα.

H Seagull Shahbazi εκπροσωπώντας την κοινότητα «Γυναίκες της Κύπρου» (The women of Cyprus), η οποία διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η εκδήλωση αφορά όλα αυτά που συμβαίνουν στο Ιράν. Εδώ και 7-8 μέρες, είπε, ο κόσμος είναι στους δρόμους και κάνει διαδηλώσεις για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί, που τώρα έχει γίνει σύμβολο καθώς στο Ιράν οι άνθρωποι είναι καταπιεσμένοι, οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα, τις ξυλοκοπούν, τις δολοφονούν λόγω του ισλαμικού καθεστώτος που υπάρχει εκεί, συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει δημοκρατία στο Ιράν και οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα», δήλωσε. Πρόσθεσε ότι «στις διαδηλώσεις που γίνονται στο Ιράν, σκοτώνουν πάρα πολύ κόσμο. Τους έκοψαν το ίντερνετ έτσι ώστε να μη φαίνεται έξω στον κόσμο το τι πραγματικά γίνεται», συμπλήρωσε. Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι να απελευθερωθεί το Ιράν από το ισλαμικό καθεστώς, κατέληξε.

Η 22χρονη Μαχσά Αμινί συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη για “ανάρμοστη ενδυμασία” από την αστυνομία ηθών, η οποία είναι επιφορτισμένη με τον έλεγχο της τήρησης του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Αμινί πέθανε τρεις ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο και ο θάνατός της πυροδότησε διαδηλώσεις στις κύριες πόλεις του Ιράν, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Τεχεράνη.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας

06/03/2026

Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!

06/03/2026

Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6

06/03/2026

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους

06/03/2026

Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»

06/03/2026

Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση

06/03/2026

Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτική θύελλα για την καθυστέρηση του HMS Dragon στην Κύπρο

06/03/2026

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται για τη βρετανική κυβέρνηση η καθυστερημένη αποστολή του αντιτορπιλικού HMS Dragon στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Όταν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα υποβάλουμε αίτημα για την ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

06/03/2026

«Οι επιθέσεις στην Κύπρο αφορούν αποκλειστικά τις βρετανικές βάσεις» – «Από τις σημαντικότερες εξελίξεις» η ελληνική ενίσχυση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι στην Κύπρο - Σειρήνες και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους

06/03/2026

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Ακρωτήρι στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύμα ακυρώσεων και σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας

06/03/2026

Ακυρώνονται 39 πτήσεις την Παρασκευή από/προς Λάρνακα: 22 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ